

Better Care Insight Sharing Day

Agenda

Date: Thursday 21st October 2021

Time: **0**9.30 – **15:20 Location:** Via Zoom:

https://zoom.us/j/96422802689?pwd=Q25PY1Z0OUpJR0JXN25Nd08xTnEydz09&from=addon

Meeting ID: 964 2280 2689 Passcode: 063594 One tap mobile

+442080806591,,96422802689# United Kingdom +442080806592,,96422802689# United Kingdom

Time	Session	Who	Aims	
Better Care Insight Sharing				
09.30 (10 min)	Introduction and welcome	Simon Ball, Executive Medical Director, University Hospitals Birmingham NHS Foundation Trust	Introduction and overview of day	
09.40 (20 min)	Better Care QQR Update	Caroline Cake, Chief Executive Officer, HDR UK	 Provide an update on the HDR UK QQR Highlight inputs required from the Better Care community Outline any next steps 	
10:00 (90 min)	HDR UK North Showcase	Chair: Munir Pirmohamed Andy Clegg: Development of a learning system to optimize anticholinergic medication prescribing for older people living with frailty. Graham King - Learning Care Homes; continuous improvement of structured referrals Tjeerd van Staa: Better prescribing in frail elderly people with polypharmacy. Monica Jones: Data Architecture, Governance and Curation Theme Bridget Young and Joyce Fox Patient and Public Involvement and Engagement Theme	 Provide an overview of ongoing projects led by members of the HDR North Better Care network (frailty and the elderly) Identify areas of synergy and opportunities for collaboration with the broader community Identify shared challenges and possible solutions 	
11.30 (15 min)	BREAK			



11.45 (75 min)	HDR UK Southwest Showcase	Chair: Jonathan Sterne Andrew Dowsey: Prediction models for antimicrobial resistance and severe COVID outcomes Richard Wood: Supporting the renewal of Discharge-to-Assess services in Bristol through patient flow modelling - (IPACS) Ranjeet Bhamber: Subtyping of hospital inpatients by clustering e- observations data Andy Judge: Hospital efficiency and throughput at North Bristol NHS Trust. The impact of the winter flu seasons and COVID-19 on planned elective hip and knee replacement surgery – (Hospital Efficiency)	 Provide an overview of ongoing projects led by members of the HDR Southwest Better Care network Identify areas of synergy and opportunities for collaboration with the broader community Identify shared challenges and possible solutions
13.10 (1 hour)	LUNCH		
14:00 (30 min)	CO-CONNECT	Gordon Miligan, Joe Best, Esmond Urwin University of Nottingham	 Standardising COVID antibody data collection across the UK Configuring an infrastructure which enables trustworthy, fast, deidentified, secure analysis of data sets from across multiple sources Answering key questions about immunity to COVID-19 and the implications for patient outcomes.
14:30 (45 min)	HDR UK - Training Update	Sarah Cadman, Programme Director for Talent and Training, HDR UK Alan Davies, Senior Lecturer in Health Data Sciences, University of Manchester Benjamin Green, Associate Lecturer, University of Manchester	 HDR UK Training – HDR UK Futures HDR UK Training Catalyst Programme Training Curriculum Gaming and simulation to enable Better Care
15:15 (5 min)	Closing remarks and next steps	Alice Turnbull, Programme Director, HDR UK Kevin Dunn, HDR UK Programme Manager, HDR UK Midlands	Wrap up, next steps and close
15:20	CLOSE		